Καλλιτεχνικά

Τέχνη είναι επικοινωνία...

Το εργαστήρι χειροτεχνίας στοχεύει στη γνώση της εικαστικής γλώσσας με το μάθημα της αισθητικής αγωγής και την σύνδεση της τέχνης με την καθημερινή πραγματικότητα. Με τον συνδυασμό φαντασίας ? παρατηρητικότητας, οι μαθητές/ τριες έρχονται σ΄ επαφή με ποικίλες τεχνικές και υλικά προκειμένου να αποκτήσουν πληρέστερη επικοινωνία με τον εαυτό τους και το περιβάλλον, να εκφράσουν τον εσωτερικό/ψυχικό τους κόσμο, να εκδηλώσουν το προσωπικό τους ενδιαφέρον και έφεση.Οι μαθητές/τριες δουλεύουν με ακρυλικά, νερομπογιές, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ σε επιφάνειες όπως τελάρα, χαρτόνια, τοίχους κ.α., κάνουν κολλάζ, ψηφιδωτά, τοιχογραφίες, μικτές τεχνικές, και δημιουργούν έργα τρισδιάστατα από ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης δουλεύουν σε τρεις διαστάσεις με πηλό καθώς το εργαστήριο λειτουργεί με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που αποτελείται από ηλεκτρικό φούρνο, ηλεκτρικό τροχό καθώς και εργαλεία επεξεργασίας, λείανσης και χάραξης. Οι μαθητές/τριες εκπαιδεύονται σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο. Έτσι αναπτύσσονται δεξιότητες και προωθείται η αλληλοστήριξη μέσα στην ομάδα.

Είναι πολύ σημαντικό για τους μαθητές/τριες, όταν βλέπουν τη δουλειά τους να βγαίνει έξω από τα όρια της σχολικής κοινότητας, με τη μορφή προώθησης προϊόντων, φτιαγμένων από τα χέρια τους, ή την συμμετοχή τους σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ...

Ζωγραφιά των παιδιών για το ημερολόγιο του 2016 υπό την επίβλεψη του καθηγητή καλλιτεχνικών κ. Ιτσκούδη Απόστολου (Δεκέμβριος 2015)

AAAA - Αντίγραφο

Έργα των παιδιών Απρίλιος 2021