Δημοκρατική συνύπαρξη-ανθρώπινα δικαιώματα.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου μιλήσαμε στο σχολείο μας για την διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεχθήκαμε την επίσκεψη των μαθητών του γυμνασίου Κυπρίνου και παρακολουθήσαμε όλοι μαζί στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο μία παρουσίαση για τα δικαιώματα του παιδιού από τον ψυχολόγο του σχολείου μας κ.Χρήστο Μαγειρούδη και την κοινωνική λειτουργό κ.Νικολούδη Ελένη.

Η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας κ. Ντάφλου Δροσούλα παρουσίασε το σχολείο μας και τις κοινές δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με σχολεία τυπικής εκπαίδευσης. Έπειτα η κ. Ευθυμιάδου Ελευθερία φιλόλογος και η κ. Κασαμάκη Ηλιάνα μουσικός, παρουσίασαν την συμμετοχή και διάκριση του σχολείου μας στο διαγωνισμό ρομποτικής First Lego League.

Στη συνέχεια είχαμε την τιμή και την χαρά να υποδεχτούμε τον κ.Σταμάτη Κεσόγλου, φιλόλογο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, συζητήσαμε για το βιβλίο του «Φελίξ ένα παραμύθι και η ιστορία του κόσμου» και μιλήσαμε για τη ζωή και το έργο ενός συγγραφέα.

Ακολούθησαν βιωματικές δράσεις στα εργαστήρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. με τη συμμετοχή μαθητών και των δύο σχολείων.

 

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την διευθύντρια, τους καθηγητές και τους μαθητές του Γυμνασίου Κυπρίνου για την επίσκεψη τους στο σχολείο μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Κεσόγλου που μας έδωσε την χαρά να συζητήσουμε μαζί του και να γνωρίσουμε το Φελίξ και την χώρα των ανθρώπων με τα γαλάζια μάτια…
Οι πόρτες του σχολείου μας θα είναι πάντα ανοιχτές για τέτοιες δράσεις.