Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο για τα χαρακτηριστικά του σχολικού εκφοβισμού και την αντιμετώπιση του, τις επιπτώσεις και τις λανθασμένες συμπεριφορές! Στη συνέχεια οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής για το διαδικτυακό εκφοβισμό (cyberbulling) και συμβουλές (από saferinternet) για να παραμείνουν ασφαλείς !

Συμβουλές για να παραμείνεις ασφαλής (από saferinternet)

  • Δεν απαντάμε στα εκφοβιστικά μηνύματα.
  • Μπλοκάρουμε την πρόσβαση του αποστολέα.
  • Δεν προωθούμε μηνύματα ή εικόνες και φωτογραφίες που θα μπορούσαν να πληγώσουν τα συναισθήματα κάποιου. Έχουμε στο μυαλό μας ότι, εάν κάποιος μας στείλει ένα μήνυμα και το προωθήσουμε ή γελάσουμε με αυτό, στην ουσία γινόμαστε και εμείς μέρος του εκφοβισμού.
  • Αναφέρουμε το πρόβλημά μας στους γονείς μας ή σε άλλους ενήλικους που εμπιστευόμαστε. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να απευθυνθούμε και στη γραμμή βοήθειας help-line όπου εξειδικευμένοι γιατροί και ψυχολόγοι με μεγάλη εμπειρία σε προβληματικές συμπεριφορές στο διαδίκτυο μπορούν να μας παρέχουν συμβουλές και υποστήριξη.
  • Κρατάμε και αποθηκεύουμε τα μηνύματα ή τις συνομιλίες. Αυτό θα μας είναι χρήσιμο, εάν χρειαστεί ή εάν θελήσουμε να το καταγγείλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *