Γαλατόπιτα από εργαστήριο Αυτόνομης Διαβίωσης

Στα πλαίσια του εργαστηρίου αυτόνομης διαβίωσης οι μαθητές με την βοήθεια των εκπαιδευτικών έφτιαξαν παραδοσιακή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.

  1. Αρχικά σε μια κατσαρόλα έριξαν γάλα με ζάχαρη και ανακάτεψαν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  2. Στη συνέχεια σε μπολ χτύπησαν τα αυγά και πρόσθεσαν σιμιγδάλι, κορν φλαουρ και βανίλιες. 
  3. Έπειτα πήραν 3 κουταλιές από το μείγμα του γάλακτος και το ανακάτεψαν καλά στο μπολ ώστε να μην ψηθούν τα αυγά
  4. Μετέφεραν αντίστροφά από το μπολ στην κατσαρόλα ενσωματώνοντας το με το γάλα.
  5. Έβαλαν την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψαν διαρκώς μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα και στο τέλος πρόσθεσαν το κρύο βούτυρο σε κυβάκια. Έψησαν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις για 50 – 60 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *