ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: «ΔΙΑΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος συνεκπαίδευσης το σχολείο μας σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας πραγματοποίησε το πρόγραμμα με τίτλο «ΔΙΑΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνεκπαίδευσης μαθητών τυπικής με μαθητές μη τυπικής εκπαίδευσης. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η από κοινού διδασκαλία  γραμματικών φαινομένων μέσα από την επαφή των μαθητών με την τέχνη.

Στόχοι του εγχειρήματος αυτού είναι α) η συμπερίληψη των μαθητών μη τυπικής εκπαίδευσης στο μαθησιακό πλαίσιο της τυπικής εκπαίδευσης, β) η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε θέματα που αφορούν τους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, γ) η ανάδειξη ταλέντων και κλίσεων των μαθητών.  Απώτερος στόχος όλων αποτελεί η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και του σεβασμού στον συνάνθρωπο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές του τμήματος Α1 υποδέχτηκαν ομάδα μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας, παρακολούθησαν και συμμετείχαν στη διδασκαλία του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας Α΄ Τάξης. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του σχολείου, γνωρίστηκαν, συζήτησαν για τη διαφορετικότητα, χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες, έμαθαν για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, συνεργάστηκαν και δούλεψαν ομαδικά. Στο τέλος δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρχει συνέχεια στο μάθημά τους και ανανέωσαν το ραντεβού για τη συνέχεια της κοινής διδασκαλίας!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *